martes, 19 de junio de 2012

L'ARBRE DEL CACAU

       
LES PARTS DEL CACAU


És un arbre de talla petita , penerennifoli, que pot arribar a créixer entre els 6 i els 10 metres d'altura tot i que les plantes silvestres poden créixer fins a 20m d'alçada.


-L'arrel:és pivotant i en condicions favorables pot penetrar fins a més de dos metres de profunditat.

-Les fulles són grans, persistents, alternes, lanceolades, el·líptiques o oblongues de 20-35cm de llarg i de 4-15 d'ample.

-Flors: Les inflorescències són racemoses fent raïms al llarg del tronc. Aquestes després de produir flors durant alguns anys es converteixen en tubercles que reben el nom de "coixinets florals". Les flors són hermafrodites, cauliflores i sostingudes per un pedicel d'1 a 3cm.

-Fruits: són baies amb forma de carbassó allargat que, un cop va madurant, es torna de color vermell o groc púrpura i pesa poc menys de mig kilogram. Quan és ben madur té una mida de 15-20 cm de llarg i de 10-12 d'ample.



LES PRINCIPALS VARIETATS QUE EXISTEIXEN DEL CACAU.

El crioll o natiu: és el cacau genuí i va ser batejat així pels espanyols al arribar a Mèxic. És un cacau reconegut com de gran qualitat, d'escàs contingut en tanins, reservat per a la fabricació de les xocolates més fines.
El foraster: originari de l'alta Amazònia: es tracta d'un cacau normal, amb els tanins més elevats. És el més cultivat i prové normalment d'Àfrica. El gra té una clova gruixuda, és resistent i poc aromàtic.
Els híbrids, entre els quals destaca el trinitari: és un encreuament entre el crioll i el foraster, encara que la seva qualitat és més pròxima a la del segon.

CACAU EN LLATI:Theobroma Cacau
 

No hay comentarios:

Publicar un comentario